Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NeuForum | Türkiye'nin En Yeni Dijital ve Ticaret Forumu
Merhaba arkadaşlar,

Ben Tuncay. Bugün sizlere yeni açmış olduğum web sitem NeuForum.com’u tanıtmak istiyorum.

Forum altyapısını tamamen sıfırdan kodladım ve platforma birbirinden farklı, kullanışlı özellikler ekledim. Facebook tarzı bildirim sistemi, anlık mesajlaşma sistemi, ticaret puanı sistemi ve takipçi sistemi bunlardan sadece birkaçı. Ayrca mobil uyumlu bir web sitesi hazırladım. İleride elbette mobil uygulama hazırlamayı düşünüyorum.
Tema tamamen özel olarak tasarlandı. Bilgi paylaşımı ve ticaret kategorilerini ayrı ayrı yapılandırarak, herkesin kendine uygun bir alan bulabileceği bir forum oluşturmayı hedefledim.

İnternet dünyası artık birçok farklı alana bölünmüş durumda. Benim amacım ise bu forum ile insanları tek bir çatı altında toplamak ve güzel, güçlü bir komune oluşturmak.

Sizleri forum sitemize davet ediyorum.

Web sitemiz: NeuForum
NeuForum’a Hoş Geldiniz konusu: NeuForum - Hoşgeldiniz

Tüm öneri ve görüşlere açık olduğumu belirtmek isterim.

Herkese sevgiler.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Güzel girişim, ama maalesef uzun süreli değil. Forum işleri artık bitti. Benim bildiğim R10 var sadece aktif olan.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler: tuncaydemir
(09-12-2025 Saat: 17:41)Nazario Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Güzel girişim, ama maalesef uzun süreli değil. Forum işleri artık bitti. Benim bildiğim R10 var sadece aktif olan.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Evet, durum gerçekten zor görünüyor. Kimse boş ve aktif olmayan bir forum görmek istemiyor; ancak bu aktifliği sağlayabilmek için de kimse üye olmuyor.

Tanıtım konusunu yaklaşık 20 farklı forumda paylaştım ve toplamda 2000-3000 ziyaretçi geldi. Buna rağmen üye olan kişi sayısı sadece 10. İnsanlar merak edip bir kere giriyor ama tekrar dönmüyorlar. Üşeniyorlar mı, ilgilerini mi çekmiyor, başka bir sebep mi var bilmiyorum.

Aslında forum oldukça keyifli bir topluluk olabilir; insanlar hem deneyimlerini paylaşabiliyor hem de ticaret yapabiliyor. Fakat kimse destek vermiyor, üye olma zahmetine bile girilmiyor.

Keşke 3000 ziyaretçinin sadece %5’i üye olup birer konu açsaydı; forum kendiliğinden büyürdü. Ama maalesef kimse üye olmaya bile yeltenmiyor ve sebebini gerçekten anlayamıyorum.
Umarım zamanla insanlar üye olmaya başlar ve forumu hep birlikte ayağa kaldırabiliriz.

Önerileriniz var ise dinlemek isterim.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(09-12-2025 Saat: 18:57)tuncaydemir Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(09-12-2025 Saat: 17:41)Nazario Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Güzel girişim, ama maalesef uzun süreli değil. Forum işleri artık bitti. Benim bildiğim R10 var sadece aktif olan.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Evet, durum gerçekten zor görünüyor. Kimse boş ve aktif olmayan bir forum görmek istemiyor; ancak bu aktifliği sağlayabilmek için de kimse üye olmuyor.

Tanıtım konusunu yaklaşık 20 farklı forumda paylaştım ve toplamda 2000-3000 ziyaretçi geldi. Buna rağmen üye olan kişi sayısı sadece 10. İnsanlar merak edip bir kere giriyor ama tekrar dönmüyorlar. Üşeniyorlar mı, ilgilerini mi çekmiyor, başka bir sebep mi var bilmiyorum.

Aslında forum oldukça keyifli bir topluluk olabilir; insanlar hem deneyimlerini paylaşabiliyor hem de ticaret yapabiliyor. Fakat kimse destek vermiyor, üye olma zahmetine bile girilmiyor.

Keşke 3000 ziyaretçinin sadece %5’i üye olup birer konu açsaydı; forum kendiliğinden büyürdü. Ama maalesef kimse üye olmaya bile yeltenmiyor ve sebebini gerçekten anlayamıyorum.
Umarım zamanla insanlar üye olmaya başlar ve forumu hep birlikte ayağa kaldırabiliriz.

Önerileriniz var ise dinlemek isterim.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
NOT: Bir önce ki mesajım hatalı gittiği için tekrar yazdım..

Aslında başka bir konumda da izah etmiştim, insanlar bu yeni çağda ilgi peşine düşmüş. Forum dahil birçok eski platformlardan uzaklaştı. Bu düşüş önce mobil ile başladı.

Akıllı telefonlar hayatımıza girdikten sonra çok büyük bir kesim bütün işlerini mobilden yapmaya başladı. Eskiden bilgisayara oturmak lükstü artık insanlar hem fırsat bulamıyorlar hem de bilgisayara oturmak için sebepleri kalmıyor.

Msn Messenger çağı çok geniş kitleye sahipti. İnsanlar sevdikleriyle konuşabilmek için bilgisayar sırası beklerdi. Durumu olmayanlar ise internet kafelere akın ederdi. Çünkü o zamanlar kontör vardı ve şimdi ki gibi sabaha kadar konuşamazdık paramız yetmezdi.
Görüntülü konuşma devrimiyle başladı herşey.. Tabi ki o zamanlar yapay zekaya yazıp anında çözümü yazacak bir platform yoktu. İnsanlar merak ettiği herşeyi Google'dan araştırırlardı. Tabi forumlar kıran kırana mücadele verip en iyi kitleyi sağlayabilmek, Google indekslemesinde yükselmek için canıyla parasıyla yatırım yaparlardı.

O zamanların en kötü diye tabir edilen forum siteleri bile yine bilgi birikimi ve etkileşim içeriyordu. Çünkü herkes araştırıp en iyi bilgiyi derleyip kendi forum sitesine konu açardı. İlgi yükseldikçe de Google sıralaması artar ve insanlar bu bilgiyi kullanarak sevinirlerdi.

İnsanlar bulamadıkları bilgiyi herhangi bir forum sitesine yazardı ve büyük sabırla beklerdi. "Güncel++" yazıp dururlardı. En sonunda bir hayırsever konuyla ilgili bildiklerini aktarır ve konuyu açan kişi REP ve teşekkür verirdi. Bu sayede o kişinin idolü bu forum olmuş olurdu ve mutlaka 1-2 günde 1 ziyaret ederdi.

Yapay zeka araçları çıkmadan önce bile bu etkileşim büyük bir hızla azalmaya başladı. İnsanlar Youtuber, Tiktoker gibi içerik üretip ilgi çekmenin daha etkili olacağını düşünmeye başladı. Çünkü açtığı forum veya blog gibi geleneksel platformlarda (harcanan ciddi paralarla beraber) yükselemeyeceğini, yükselse bile belirli bir seviyeye gelip düşeceğini, reklam gibi gelir elde edemeyeceğini düşündü. Gerçekten de düşündüğü gibi çıktı. Eğer atıyorum illegal bir yazılımcıysa, oyun hileleri veya piyasada bulunmayan içerikleri (Crypter vs.) paylaşıp Premium alanı oluştururdu. Halen daha bu tarz içerikler etkileşim alıyor.

Gelelim şimdi ki değişik çağımıza.. Mesela ben, eskiden olsaydı bir bilgi öğrenmek istediğimde ne yapardım? Sevdiğim ve etkileşim olduğunu düşündüğüm forum sitelerine bir konu açar ve o konuyu favorilerime ekleyip günde en az 3-5 kez açıp bakardım "biri yazmış mı acaba?" diye.. Şimdi seç beğen yapay zekalara ne yazarsan yaz saniyesinde detaylı çözümler sunuyorlar sana.
Bu bile forumlarda ki etkileşimi ciddi oranda düşürdü. He tabi ki yapay zekalar, eski forum verileri dahil tüm arşivden bilgiyi toplayarak sana derliyor fakat çözümünü hemen alacağın bir durumun varken neden forumlarda sürünesin ki?

Eski forum siteleri bile çok büyük ölçüde etkileşim ve kullanıcı kaybına uğramışken, yeni bir forum açarak insanları o foruma yönlendirmek çok çok çok çok zor. Google SEO bile artık eskisi gibi çalışmıyor. Sıralamalarda yükselmek artık eskisi gibi asla değil. "Konu açayım 1-2 beğeni gelsin yükselir" bu kavram eskidendi. Yapay zekalar yüzünden Google bu konuda çok ciddi değişiklikler yaptı.

Eskiden herkes forum sitesi açardı. Kimi free kimi parayla ancak o kadar çok forum vardı ki insanları toplamak çok zordu. Eskiden bile insanları toplayıp ilgi alanına yönlendirmek çok zorken bu zamanda bana (kişisel olarak) imkansız gibi geliyor. Tabi sağlam reklam, farklı yazılımlar veya bir platformun support forumu gibi durum olursa belki etkileşim çoğalabilir bilinmez ama asla eskisi gibi kalıcı olmaz.

Herkes artık ilgi çekmenin peşinde bu zamanda.. Youtube veya diğer sosyal medya kanalı açıp dünyanın tüm ilgi alanlarından içerikler üreterek "belki" adı altında mücadele veriyor. Çünkü bu platformlar forum gibi değil eğer zamanlama, içerik ve doğru strateji ve misyon ile hareket ederse kanalı tutuyor ve hem para kazanmaya başlıyor hemde fenomen yolunda ilerliyor.

Biliyorum çok uzattım hocam ancak üzülerek söylüyorum bu zamanda forum kültürü çok çok geride kaldı. R10, frmtr, mpgh gibi kalıplaşmış kemik forum siteleri dışında yeni bir forum açarak insanları yeni foruma yönlendirmek dediğim gibi aşırı derecede zor ve birazda şans işi.. İmkansız demiyorum ama çok ciddi zaman ve mücadele gerekir tabi sonucunda yine sonuç sıfır olabilir ihtimal yüksek. Yani çekilişle para bile dağıtsanız, insanlar gelir üye olur parasını alan basar gider böyle bir zamandayız. Bende buna benzer bir çok işlerle uğraştım ve sonuç hep ama hep hüsran oldu.
1
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Benden de kısa bir analiz, ne olduysa şu kısa videolar çıktıktan sonra oldu. İnsanlar shorts veya reels kaydıra kaydıra forumları vs. unuttu. Odak süreleri kısaldı çünkü, insanlara bir şey okumak, kodlamak artık zor geliyor
2
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(11-12-2025 Saat: 04:35)Nazario Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Benden de kısa bir analiz, ne olduysa şu kısa videolar çıktıktan sonra oldu. İnsanlar shorts veya reels kaydıra kaydıra forumları vs. unuttu. Odak süreleri kısaldı çünkü, insanlara bir şey okumak, kodlamak artık zor geliyor

Kesinlikle. Artık birşeyler öğrenip üretmeye üşenir olduk. Teknolojinin vaatleri, bizi daha da sorumsuz ve bilgisiz bireyler yaptı. "Neden bende kolayı varken vaktimi harcayıp üreteyim ki?" algısı oluşturdu.

Grok'a gir, prompt'unu yaz ve sana saniyeler içerisinde free 50 adet farklı şekillerde görsel/video oluştursun. Neden gidip Photoshop'tan veya After Effect'den üretesin ki? Kim anlayacak bu resim yapay zeka mı yoksa sanat eseri mi? Yada daha açığı kim sorgulayacak bunu?

İnsanlar (ben dahil) bir içeriğin, bir konu başlığının, bir resmin, bir videonun, bir sesin veya müziğin, hatta bir yorumun bile yapay zeka tarafından oluşturulmuş olduğunu düşünüyor. Acaba kendisi mi yazdı yoksa promptlarla mı şekillendirdi? Bunu bilemiyoruz ve hatta araştırma yoluna da gitmiyoruz varsayım olarak düşünüyoruz.

Eskiden konuların altında "teşekkürler, +rep, emeğine sağlık" yazarlardı. Şimdi (yağcılık yada post kasmak dışında) "buram buram ChatGPT kokuyor" yazıları görür olduk. Konu sahibinin içeriği gerçek olsa bile biz inanmışız artık bunun bir yapay zeka eseri olduğunu. Kanıtlasan eline ne geçecek?

Artık gerçek sanat öldü, gerçek sanatçılar öldü, gerçek şairler öldü, gerçek müzisyenler öldü (osuruktan yok Level c5 vs..), emekler öldü, bilgiler öldü... Kısaca bütün interneti neredeyse artık yapay zeka ele geçirdi. Buna katılmayabilirsiniz ama emin olun bu hızla giderse 5-10 yıl sonra neyin gerçek neyin sahte olduğunu ayırt etmemiz imkansız olacak..

Beni asıl korkutan şey yapay zeka değil de bu insanlara ne oldu? Neden insanlar bu kadar acımasız oldu? Neden bir korna çaldığı için adamı deşer oldu? Neden kılı kırk yarıp "acaba insanları nasıl sömürebiliriz nasıl 1 lirasını koparabiliriz" gibi mucitler yetişti? Komşusunu aç bırakmadan yatmayan bir toplumdan, düşene zevkle tekme atan bir ırka dönüştük. Akıllara vicdanlara sığmayan haberleri okuyoruz her gün ve yaşıyoruz....

Konuyu saptırdık iyice diyorum ya ah şu eskiler, şu eski ortamlar, şu eski güven ortamı, şu eski sohbetler muhabbetler...
1
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 5 Ziyaretçi

Vidinli.net Shopping Platform